Lugeja küsib: kas 220 Energia elektrikütte soodsama marginaaliga paketi valimisel on tarbimispiirang?

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üldteenuse marginaalide hind langes.
Üldteenuse marginaalide hind langes. Foto: Toomas Huik

E24 lugeja küsis Energia 220 börsihinnaga elektrikütte paketi valiku kohta: kirjutate tüüptingimustes, et börsihinnaga elektriküttega mõeldud paketis saavad soodsamat hinda tarbijad, kelle aastane tarbimine ületab 10 000 kWh, kuid seda võivad valida ka väiksema tarbimisega kliendid. Mida see tähendab? Kui näiteks elektriga korteri kütja mullune aastane tarbimine on 9700 kWh ning ta valib elektrikütjale mõeldud paketi, kas talle rakendub siis elektrikütja marginaal või tavaline börsihinnaga paketi marginaal? Vastab 220 Energia OÜ juhatuse liige Marko Allikson.

Kõik kliendid saavad valida vabalt kõiki pakette ise ja kliendile rakendub alati valitud pakett. Meie soovitus põhineb tarbimismahtude kohasel hinnaarvestusel. Kuna 220 BÖRSIHINNAGA ELEKTRIKÜTJALE paketis on kuutasu 0,9 eurot, ent samas madalam marginaal, siis antud pakett muutub automaatselt odavamaks juhul kui tarbimine on suurem kui ca 10 000 kWh.

Küll aga oleme andnud kõikidele börsipakettidega ostvatele klientidele garantii, et juhul, kui me oma müügimarginaale alandame, siis saavad alandatud marginaali ka juba meiega varem lepingu sõlminud kliendid.

Näiteks on neljapäevast 220 BÖRSIHINNAGA ettemaksuga paketi marginaal 0,22 senti/kWh ning 220 BÖRSIHINNAGA paketi marginaal 0,25 senti/kWh ning see kehtib nii uutele kui ka olemasolevatele antud paketti kasutavatele klientidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles