Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Lugeja küsib: kas kiletatud kurki peab enne söömist pesema?

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Luunja kurgid.
Luunja kurgid. Foto: Sille Annuk

Tarbija24 lugejal tekkis küsimus, kas Luunja kurki, mis on kiletatud, peaks enne söömist veel pesema.

Vastab Grüne Fee Eesti juht Raivo Külasepp:

Võib pesta, aga ei pea, sest keemilisi taimekaitsevahendeid pole kasutatud. Küll võib pinnal olla aga õhus leiduvaid tolmuosakesi, sest kasvamisprotsessi käigus sobiva temperatuuri hoidmiseks tuleb kasvuhoonet ka ventileerida ja samuti on toode kurgi korjamisel ning pakendamisel inimkäte vahelt kahel korral ilma kileta läbi käinud.

Tagasi üles