Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Kihelkonna koolilapsed söövad kooliaias kasvanud toitu

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Hanneli Rudi
Copy
Koolisööklates pakutakse tänapäeval tervislikku toitu.
Koolisööklates pakutakse tänapäeval tervislikku toitu. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Saaremaa koolides pakutakse koolilastele saarel kasvanud toitu, Kihelkonna laste söögikraam on pärit kooli enda aiast.

Kui talunikult ostetud aiasaaduste puhul jääb siiski õhku kartus, et äkki on nende peal kasutatud taimekaitsevahendeid, siis näiteks Kihelkonna kooli lapsevanemad võivad täiesti rahulikud olla, kirjutab Saarte Hääl. Nimelt on sealsel koolil oma aed.

Kohapeal kasvatatud punapeeti, sibulat ja porgandit söövad koolilapsed terve talve läbi. Sügisel lisanduvad kooliaiast menüüsse kurgid, tomatid ja õunad. Külmutatud marjadest on talvel võimalik teha jogurteid ja moose. Hapukurk ja muud hoidised pannakse Kihelkonnal samuti ise purki.

Naabervalla Lümanda koolis on mindud isegi nii kaugele, et kokkuleppel klassijuhatajaga saavad õpilased tellida erimenüü, kui mingi toiduaine tervislikel põhjustel ei sobi.

Muhu põhikoolis öeldi, et kuigi toorained on kohapeal kasvatatud, ei saa pakutavaid roogasid mahetoiduks siiski nimetada, sest saare viimane mahetootja on tegutsemise lõpetanud.

Tagasi üles