Maksuparadiisid lubasid OECDga koostööd

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OECD peasekretär Angel Gurria
OECD peasekretär Angel Gurria Foto: AFP / Scanpix

Seni maksuparadiiside nn mustas nimekirjas olnud Costa Rica, Filipiinid, Malaisia ja Uruguay on lubanud meiega täielikult infot vahetada, põhjendas Maailma Majanduskoostöö- ja Arenguorganisatsioon (OECD) täna oma otsust need riigid mustast nimekirjast eemaldada.


See tähendab, et enam pole ühtegi riiki nende maksuparadiiside nimistus, mis OECD hinnangul keelduvad järgimast rahvusvahelisi standardeid suurema läbipaistvuse ja infovahetuse osas, vahendas AFP.

G20 riikide liidrid leppisid eelmisel neljapäeval kokku, et võtavad maksuparadiisid karmilt käsile. Sama päeva õhtul avaldas OECD kolm nimekirja: musta, halli ja valge.

Neist esimene hõlmaski Costa Ricat, Filipiine, Malaisiat ja Uruguayd. Need riigid asuvad nüüdsest hallis nimekirjas, kus on 38 maa-ala, mis on küll uute standarditega nõustunud, kuid pole neid veel täielikult kasutusele võtnud.

Valges nimekirjas on 40 riiki, mis on juba infovahetust suurendavaid meetmeid oluliselt rakendanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles