Texas Instruments koondab 1700 töötajat

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Texas Instruments.
Texas Instruments. Foto: Paul Sakuma/AP

USA pooljuhtkiipide tootja Texas Instruments kaotab ära 1700 töökohta, tõmmates kokku mobiilsete seadmete protsessorite äriüksuse tegevust ning hakates keskenduma kasumlikemale sektoritele nagu autodes ja koduseadmetes kasutavate protsessorite tootmine.

Varasemalt oli Wall Street spekuleerinud pigem nutiseadmete protsessorite üksuse OMAPi müügi teemadel, kuid nüüd teatas ettevõte hoopis üksuse restruktureerimisplaanist, kirjutab Reuters.

«Müük oleks olnud eelistatum variant, kuid ka ümberstruktureerimine on parem kui mitte midagi,» kommenteeris Sanford Bernsteini analüütik Stacy Rasgon.

1700 koondatavat töökohta moodustab ligikaudu 5 protsenti Texas Instrumentsi töötajate koguarvust.

Texas Instrumentsi nutiseadmetele mõeldud protsessorite populaarsus on vähenenud konkurentsi kasvu ning suurettevõtete nagu Apple ja Samsung otsuse tõttu toota endale vajalikud protsessorid kas täielikult või osaliselt ise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles