Lugeja küsib: milliseid maitsetaimi saab talvel aknalaual kasvatada?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eneli Feldmann
Grüne Fee agronoom
Eneli Feldmann Grüne Fee agronoom Foto: Erakogu

«Milliseid maitsetaimi saab talvel aknalaual kasvatada? Miks kevadel kasvab Grüne Fee lehtsalat veekruusis edasi, aga nüüd sügisel enam mitte? Mida peaks tegema, et salat kasvama jääks?» soovib lugeja teada.

Eneli Feldmann
Grüne Fee agronoom

Talvel on aknalaual maitsetaimi üsna raske kasvatada, seda saab teha lisavalgustamisega, ainult loomulikust valgusest talvel enam ei piisa. Oluline on muidugi ka temperatuur, sest maitsetaimed ei pruugi alla +20 kraadi üldse idaneda. Lihtsam on maitsetaimede aknalaual kasvatamisega algust teha kevad-talvel, kui väljas on valgust rohkem ja päike juba soojendab. Külvata võib kõike, mis seemnepoodides saada on, näiteks rukolat, peterselli, estragoni, koriandrit, basiilikut.

Kindlasti on lehtsalati kasvu pidurdumise põhjus vähene valgus ja temperatuuri alanemine, mis taime kasvujõudu oluliselt kahandavad. Selleks et taim kasvama jääks, võib proovida istutada see suuremasse potti, kus juurtel on võimalus areneda ja toitaineid omastada. Loomulikult vajab taim piisavat kastmist ja sooja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles