Teatud kaubagruppides – näiteks ketšupid, rasvamäärded, majoneesid – seisab enamiku poodide riiulil üks silmatorkavalt odav toode, kirjutas Õhtuleht.
Üliodavad toiduained koosnevad peamiselt veest
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhtulehe reporter ostis Mustamäelt Comarketi poest Emilija rasvavõide, Maadlexi ketšupi ja Pere majoneesi, mis läks kokku maksma vaid 99 senti.
Põllumajandusministeeriumi toiduohutuse osakonna juhataja Martin Minjajev kinnitab, et kõik kolm ostu on tarbimiseks ohutud ja kõigile neile on iseloomulik suhteliselt odav põhikoostisosa. Kui kallimate ketšupite peamiseks koostisosaks on tomatid või tomatipüree, siis Maadlexi ketšup koosneb peamiselt veest.
Ka odavates rasvavõides ja majoneesides on suurem osa tootest vesi ning vajalik konsistents saavutatakse lisaainetega ja maitseomadused tekitatakse värvainete, lõhna- ja maitsetugevdajatega.