Korterihindadest pool haihtunud!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva korterihindadest on kahe aastaga haihtunud üle poole.
Narva korterihindadest on kahe aastaga haihtunud üle poole. Foto: Caro / Scanpix.
Rekordkiire hinnalangusega märtsi lõpuks olid korterite hinnad kaotanud praktiliselt poole oma buumi tipu aegsest väärtusest.


Eesti 17 suurema linna korterite ruutmeetrihindu hõlmav Pindi kinnisvaraindeks on 2007. aasta kevadega võrreldes langenud 47,5 protsenti, suuremate linnade kaalutud keskmine ruutmeetrihind langes 11 500 kroonini. 2007. aasta hiliskevadel ulatus sama näitaja 22 000 kroonini.

Mitmetes linnades on korterite ruutmeetrihinnad kukkunud aga oluliselt rohkemgi. Nii moodustab Kohtla-Järve korterite vähem kui 1500-kroonine ruutmeetrihind vaid veerand buumiaegsest hinnast.

Narva vahepeal 13 000 kroonini ulatunud keskmine ruutmeetrihind on langenud alla 6000 krooni. Ka Pärnus, kus keskmine hind ulatus kahe aasta eest 23 000 kroonini, on hindadest haihtunud üle poole, praegu ulatub hind vaid pisut üle 10 000 krooni.

Haapsalus, Jõhvis, Jõgeval, Kuressaares, Kärdlas, Paides, Põlvas, Rakveres, Raplas, Valgas, Võrus ja Viljandis tehti märtsis liiga vähe tehinguid, et seal usladusväärset keskmist hinda arvutada.


 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles