Veskimägi: LNG terminal ei tohi langeda Gazpromi mõju alla

Andrus Karnau
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eleringi juhatuse esimees Taavi Veskimägi.
Eleringi juhatuse esimees Taavi Veskimägi. Foto: Peeter Langovits

LNG terminal tuleb Eestis rajada asukohta, kus sellel on väikseim keskkonnamõju, ohutusega seonduvad riskid on rahuldavalt maandatud ja terminali rajamine nõuab väikseimat investeeringut terminali endasse ja ühendustesse, kirjutab Eleringi juht Taavi Veskimägi oma blogis.

«Kõige selle juures on eeltingimuseks, et kõik potentsiaalsed riskid terminali langemiseks otseselt või kaudselt Gazpromi mõju alla on üheselt välistatud. Selle kõige tugevam garantii on riigi või riikide enamusosalus terminalis,» jätkas Veskimägi.

Eleringi ja Tallinna Sadama LNG terminaliga konkureerib Eestis praegu Paldiski terminal, mida arendab Alexela. Firma suuromanik on Heiti Hääl, aga peale tema kuulub firma omanike ringi terve hulk Vene päritolu ärimehi.

Veskimägi lisas, et Eleringi jaoks ei ole asukoht keskne küsimus. «Meie eesmärk on Eestis gaasituru arendamine ja ühe tarnija-ühe tarneahela põhise turu avamine konkurentsile. Kõige tõenäolisem lahendus selleks on LNG terminali rajamine. Elering jõudis Muuga kui parima asukohani eelnevalt teostatud uuringute alusel ja hetkel ei ole fakte, mis need ümber lükkaks,» kinnitas Veskimägi.

http://www.taaviveskimagi.ee/2012/11/lng-terminali-asukoht/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles