Rakvere lihakombinaat on tänavu töötukassa kaudu leidnud 100 uut töötajat

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teet Soorm.
Teet Soorm. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Ettevõtjad kurdavad tihti, et töötukassa kaudu töötajate leidmine on keeruline või vaat et võimatu. Rakvere lihakombinaat on aga tänavu töötukassa kaudu värvanud 100 uut töötajat.

Täna sõlmisid töötukassa juhatuse esimees Meelis Paavel ning Rakvere Lihakombinaadi, Talleggi ja Ekseko juhatuse esimees Teet Soorm koostööleppe, mille põhieesmärgiks on töötute tööle aitamine ja ettevõttele sobivate töötajate vahendamine.

Soorm ütles, et koostöölepe sõlmiti, kuna töötud vajavad senisest veidi erinevamat lähenemist. «Kui töötu tuleb meie juurde ja juhtub näiteks, et pole hetkel kohal inimest, kes saaks temaga tegeleda, siis võib ta nii ära kohkuda, et teist korda enam tulla ei julge,» rääkis Soorm. «Mulle tundub, et inimesed natuke pelgavad suuri ettevõtteid ja sellepärast pakumegi töötutele personaalsemat lähenemist.»

Soorm rääkis, et Lääne-Virumaal on hästi toiminud mudel, kus töötukassa korraldab infopäeva, kuhu kogub kokku hulga töötuid ja kutsub kohale tööandjad. «Ehk et keegi meilt räägib inimestele personaalselt, kes me oleme, millist tööd meil on ja mida me pakume,» rääkis Soorm. «Eks meilgi ole igasuguseid kogemusi töötajatega, kes tulevad töötukassa vahendusel, kuid üldse oleme sel aastal Rakvere lihakombinaati värvanud 100 inimest just töötukassa kaudu (kokku töötab lihakombinaadis ca 900 inimest – toim).»

Kokku töötab Rakvere lihakombinaadis, Talleggis ja Eksekos 1500 inimest. Kõige lihtsam on töötajaid Soormi sõnul leida Harjumaal asuvasse Talleggi ja ka Viljandi lähedal asuvas seakasvatusfirmas Ekseko on tööjõuvoolavus väiksem. Seevastu Rakvere lihakombinaadis on tööjõuvoolavus suur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles