Soovitus: ära pinguta lapse pidu korraldades üle

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka väikeste laste sünnipäevi peetakse aina enam mängutubades.
Ka väikeste laste sünnipäevi peetakse aina enam mängutubades. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kõigi lugematute võimaluste juures korraldada põnevaid sünnipäevapidusid koputab peokorraldaja Margit Suhhostavets lapsevanematele südametunnistusele – lapse sünnipäev peaks ikkagi olema lapse pidupäev, mitte stressitekitaja.

«Kurb on mõnikord vaadata, kui kutsutakse mängutuppa kokku külatäis lapsi, keda sünnipäevalaps õieti ei tunnegi. Siis on veel batuut, Pipi või mõni muu taoline tegelane, näomaalija... Ehk pingutatakse meeletult üle,» räägib Suhhostavets. «Just väiksema lapse puhul on oluline mitte üle pakkuda – tema ei oska hinnata batuuti, tema tahaks lihtsalt olla. Poolvõõras seltskond pluss sada erinevat tegevust tekitab talle stressi.»

Tihti on lapsevanemad valiku ees, mida head-paremat sünnipäevaseltskonnale pakkuda. Suhhostavets soovitab siingi mitte üle pakkuda – üldjuhul jäävad peened delikatessid lastest lauale vedelema ning seltskond sünnipäevalisi hindab sushist enam hoopis friikartuleid või viinereid. «Sünnipäeval on palju teha ning söömine on viimane asi, millega lastel seal aega tegeleda on,» ütleb Suhhostavets. «Sellepärast peaks lastele pakkuma toitu, millega nad on üldiselt harjunud ja mida saab käigupealt kiiresti ampsata.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles