Saksamaa on mures Prantsusmaa majanduse pärast

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wolfgang Schäuble
Wolfgang Schäuble Foto: SCANPIX

Saksamaa rahandusminister Wofgang Schäuble palus nõustajate paneelil panna kokku reformikava Prantsusmaale kartuses, et eurotsooni suuruselt teise majanduse nõrkus võib anda tagasilöögi nii Saksamaale endale kui ka liidule tervikuna, kirjutab Reuters.

Kaks anonüümsust palunud allikat kinnitasid sel nädalal Reutersile, et Schäuble palus valitsuse majandusnõunikke, keda tuntakse nimetusena «targad mehed», visandada raport selle kohta, mida Prantsusmaa peaks tegema.

Shäuble nõue peegeldab nii Berliinis kui ka eraökonomistide hulgas levivat üldist kartust Prantsusmaa majanduse tervise suhtes, mis seab ohtu Euroopa Liidu eesmärgi vähendada järgmisel aastal avaliku sektori võlakoormust.

«Mure kasvab, sest Prantsusmaa valitsus pole mitte midagi teinud tööjõuturu reformimiseks,» ütles uudisteagentuurile Lars Feld, kes on samuti paneeli liige. Nii Feld kui ka rahandusministeerium kinnitasid, et ametlikku nõuet taolise raporti koostamiseks ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles