Vabandamise uus mood ehk kuidas investeerida 500 eurot?

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline romantiline plakat oli Narva maanteel üleval selle aasta augustis.
Selline romantiline plakat oli Narva maanteel üleval selle aasta augustis. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Isegi kõige armastavamad ja kokkuhoidvamad paarid tülitsevad omavahel ja mõned inimesed otsustavad armastatult vabandust paluda omamoodi. Näiteks novembri alguses ilmus Viru keskuse kõrvale tohutu roosa plakat, millel oli neiu pilt ja eesti- ning venekeelne kiri - «Vika, kallis! Ma armastan sind väga. Anna mulle andeks».

Sarnane plakat, tõsi küll pühendatud Anastassiale, oli augustis Tallinna Ülikooli lähistel. Augustis oli seal ka pöördumine Olga poole. Postimehe venekeelne toimetus otsustas uurida, kui palju selline avalik vabandamine maksab ja millise kingi selle summa eest võiks armastatule teha.

Summad jäävad 500 ja 3000 vahele

«Meie poole pöördutakse sellise sooviga kaks kuni seitse korda aasta jooksul, aga et üks tellija vabandaks erinevate neidude ees, seda pole veel olnud,» rääkis Sildreklaami juhatuse liige Aleksei Žigadlo. Tema sõnul on sellise plakati miinimumhind 500 eurot ja selle summa sees on nii trükkimine, paigaldamine kui ka reklaamimaks. Sõltuvalt disainist ja plakatite hulgast ning selle üleval hoidmise ajast võib selline vabandust palumine minna maksma kuni 3000 eurot.

«Tegelikult inimesed mitte ainult ei palu vabandust, vaid avaldavad ka armastust ning õnnitlevad, tõsi küll, vabandusi on viimasel ajal olnud rohkem. Keegi tahab, et plakat oleks väljas nädala ja teine tellib viis plakatit kaheks nädalaks. Kõik on väga individuaalne,» rääkis ta.

Tavaliselt pannakse selline plakat üles nädalaks ajaks, nagu kinnitab Žigadlo, siiani pole veel ükski pahane neiu nende poole pöördunud palvega see varem maha võtta.

Romantilised kingid

Romantiliselt vabandust paluda ning armastust avaldada saab ka odavamalt. Postimees uuris, milliseid romantilisi kinke saab teha 500 euro eest.

Näiteks romantiline öö kahele Tallinna-lähedases spaas maksab 175 eurot. Sarnane pakett paaridele, mis koosneb kahest ööd, maksab 199 eurot. Ida-Virumaa spaas maksab neljapäevast pühapäevani kestev pakett 180 eurot inimese kohta. Puhkus Saaremaa spaas on kallis lõbu, kuid seal maksab kolmepäevane romantikapakett paaridele 316 eurot.

Teine variant - noobel õhtusöök. Oma Maitse oktoobri numbris ilmus nimekiri 50 Eesti paremast söögikohast. Romantiline õhtusöök kahele luksuslikus restoranis läheb maksma umbes 200 eurot, kui valida kõige kallimaid roogasid. Näiteks eelroaks krabi majoneesi-tillikastmega, kaaviar, maapirnisupp trühvlite ja hanemaksaga, pearoaks grillitud hirvefilee pastinaagipüreega, marineeritud peedi kastmega ning magustoiduks pähkli-šokolaadikook mustikasorbeega. Toit läheb maksma umbes 140 eurot ning 50 euro eest saab veel pudeli head veini.

Samuti Eesti parimate sekka pääsenud kohvikus läheb õhtusöök kahele maksma 84  eurot, kui tellida küpsetatud hanemaks karamelliseeritud õunte ja rosinakastmega, Siberi pelmeenid seenepuljongis ning veisefilee, magustoiduks martsipanikook mooniseemnete ja jäätisega. Kõige kallim vein maksab seal 56 eurot.

Ehteid igale maitsele

Väheseid naisi jätavad ükskõikseks ehted. Vabandamiseks sobib kuldsõrmus vääriskiviga. 500 euro eest saab teemanti imitatsiooniga sõrmuseid osta 10 tükki ehk igasse sõrme. Kõige odavam kuldsõrmus briljantidega maksis ühes pealinna juveelipoes 215 euro.  Vähe väärikama sõrmuse saab 350 euroga, smaragdsõrmus maksab 480 eurot. Teises poes olid hinnad sarnased, kuid tagasihoidlikumad.

Smaragdsõrmuse saab 295 euroga, rubiinsõrmus maksis 260 eurot ja safiirsõrmus oli pisut odavam. Hõbeehted on mõistagi odavamad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles