Eesti Energia ootab Leedu valitsuse ametlikku seisukohta

Andrus Karnau
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fukushima tuumakatastroof tõi kaasa jaapanlaste ägeda vastuseisu tuumaenergiale.
Fukushima tuumakatastroof tõi kaasa jaapanlaste ägeda vastuseisu tuumaenergiale. Foto: SCANPIX

Eesti Energia tuumaprojektide juht Andres Tropp ütles, et firma ootab ära Leedu uue valitsuse ametliku seisukoha.

Leedu sotsiaaldemokraatide juht Algirdas Butkevičius ütles BNSi teatel täna Vilniuses, et uus valitsus algatab seadusemuudatused ega teosta Visaginase tuumajaama projekti.

Ka Stenbocki maja ei soovinud Butkevičiuse avaldust kommenteerida.

«Butkevičius on suure tõenäosusega tulevane peaminister, aga praegu on ta lihtne seimi liige,» ütles Tropp. «Visaginase projekt on Leedu seadustesse raiutud, aga kui Leedu uus valitsus võtab sellise seisukoha, siis peame seda austama.»

Leedu parlament kinnitas kevadel kontsessioonilepingu tuumaenergiaarendaja Hitachiga, kuid Eesti ega Läti ei ühinenud kontsessioonilepinguga. Leedu naabrid pidasid leppe tingimusi sobimatuteks ja projekti ärilisi riske liiga suureks.

Leedu seimi valimistega ühel ajal toimunud rahvahääletus leidis enamik hääletanutest, et Leedu ei peaks rajama uut tuumajaama.

Ignalina ehk Visaginase uue tuumajaama rajamise projekt sai alguse kolme Balti peaministri ühisavaldusest 2006. aasta varakevadel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles