CV saadetud, «linnuke» töötukassa jaoks kirjas

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raivo Külasepp salatikasvuhoones.
Raivo Külasepp salatikasvuhoones. Foto: Margus Ansu

«Uue töötaja konkurssitel osaleb töötuid, kes teevad seda vaid «linnukese» pärast  – nad saadavad CV ja sellega nende aktiivsus piirdubki. Ju nad saavad siis kuskile kirja panna, et on osalenud,» rääkis ASi Grüne Fee tegevjuht Raivo Külasepp.

Ta ütles, et töötute hulgas on keeruline leida töötajaid, sest seal kohtab juba inimesi, kes on teist põlvkonda töötud. «Vallas (Luunja vallas - toim) korraldati hiljuti päev, kus sooviti töötuid kokku viia tööandjatega. 70st töötust tuli kohale 5…,» ütles ta.

Hiljuti Aasta põllumeheks valitud Külasepp rääkis, et ta pole ettevõtjana otseselt märganud, et inimeste palgaootused oleksid suurenenud, kuid erinevad on need küll. «Mõni on nõus 400 euroga tööle tulema, teine küsib 1000 eurot kuupalka,» sõnas ta. «Lihttöötajat, kes oleks korralik, tahaks töötada ja kelle tervis seda ka võimaldaks, on keeruline leida.»

Külasepp ütles, et ettevõttes on sel aastal ka palku tõstetud, kuid tegemist pole olnud üldise palgatõusuga kõigile. «Järgmisel aastal otseselt palgatõusu plaane pole, eks hoiame kätt «pulsil» ja otsustame jooksvalt. Kui sul ikka pole kellegagi tööd teha, siis ongi ju kaks varianti – tõsta palku või tegevus ära lõpetada,» lisas ta.

Eesti Pank tõi oma hiljuti avaldatud tööjõuturu ülevaates välja asjaolu, et kui veel kaks aastat tagasi olid 60 protsenti töötutest nõus tööle hakkama 450-eurose palgaga, siis nüüd on selleks valmis vaid iga kolmas töötu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles