EAS jagab tänavu tootearendustoetusi rohkem kui varem

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vähiuuringute tehnoloogia arenduskeskus. Pildil Egle Rebane (vasakul) ja Riin Ehin.
Vähiuuringute tehnoloogia arenduskeskus. Pildil Egle Rebane (vasakul) ja Riin Ehin. Foto: Toomas Huik

Eesti tehnoloogiaarendajad saavad tänavu Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuselt (EAS) rohkem toetusi kui Eestis seni üldse saadud on.

EAS on rahastanud viit erinevate valdkondadega tegelevat arenduskeskust viimase nelja aasta jooksul rohkem kui 200 miljoni krooniga, vahendas ERR Uudised saadet «Aeg luubis».

«Käesoleval aastal ja järgneval aastal annab EAS Eesti ettevõtetele tootearenduseks toetusi rohkem kui Eestis seni üldse kokku on antud - summana kaks miljardit krooni,» rääkis EASi innovatsioonidivisjoni direktor Ilmar Pralla.

Üks toetuse saajaist on ka Vähiuuringute Tehnoloogia Arenduskeskus, mis on avastanud ja teeb katseid mitmete uute tehnoloogiatega. Need võimaldavad juba arengustaadiumis avastada ning ära tunda erinevaid vähi liike ja takistada kasvaja levikut organismis.

Keskuse juhataja Riin Ehin ütles, et molekulaarbioloogiliselt tähendab vähk 250-300 erinevat haigust, see on põhjus, miks siiani pole avastatud ühte ainukest vähiravimit. Maailma teadlased otsivad erinevaid võimalusi tõvega võitlemiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles