Juhtkiri: uute edulugude ootuses

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Playtech sai Tartu kõige vastutustundlikuma ettevõtja tiitli selle eest, et see on tegelenud heategevusega, pannud välja stipendiume ning löönud aktiivselt kaasa ühiskondlikes ettevõtmistes.
Playtech sai Tartu kõige vastutustundlikuma ettevõtja tiitli selle eest, et see on tegelenud heategevusega, pannud välja stipendiume ning löönud aktiivselt kaasa ühiskondlikes ettevõtmistes. Foto: Sille Annuk.

Eesti vajab kahtlemata edulugusid, ja mis muud kui edulugu on üleilmsel turul liidrirolli hoidev ettevõte, mis palkab praegusteski oludes inimesi juurde.

Interneti kasiinomängude tarkvara tootja ja väljarentija Playtech on erinevalt mitmetest konkurentidest kriisis ellu jäänud ja kosub. Nagu tänapäeva mitmes mõttes võrgustunud maailmas sageli, on ka konkreetne edu ja lugu jagatud mitme maa vahel. Firma turundusosakond asub Iisraelis, aga üle poole töötajatest tegutseb Eestis. Tarbijad-mängijad elavad Eestist kaugel ja see tähendab, et Eesti (patsiga?) poiste ja tüdrukute toodangu saab riigi raamatupidamises üles tähendada ekspordina. Plekiks mainel vast sõna kasiino.

Playtechi lugu paneb mõtlema kahele asjale. Esiteks võiks loota, et infotehnoloogia ettevõtete edu innustab noori õppima seda valdkonda. Teiseks võiks unistada, et näeksime sellistegi maailma vallutavate tehnoloogiaettevõtete sündi, kus esimese sädeme andnud idee on sündinud Eestis. Et meie oma turundajad ja elukutselised ohjajad suudaksid mõne firma rahvusvaheliselt üliedukaks muuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles