Idee: alkoholi müümisel peaks dokumenti küsima kõigilt alla 30-aastastelt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui kokkulepe sõlmitakse, siis peavad alkoholi ostmisel dokumenti näitama kõik alla 30-aastased.
Kui kokkulepe sõlmitakse, siis peavad alkoholi ostmisel dokumenti näitama kõik alla 30-aastased. Foto: Andres Haabu

Tervise Arengu Instituut ja Eesti Kaupmeeste Liit on sõlmimas kokkulepet, et alkoholi müümisel hakatakse dokumenti küsima kõigilt kuni 30 eluaastani.

Tegemist oleks ühiskondlikku kokkuleppega, mis Eesti Kaupmeeste liidu tegevdirektor Marika Merilai sõnul tähendaks küll kaupmeestele lisatööd, kuid samal ajal oleks ka abiks. «Praegu kipub olema nii, et inimene solvub, kui temalt dokumenti küsitakse. Kui oleks ühiskondlik kokkulepe, et dokumenti peaksid näitama kõik alla 30-aastased, siis oleks müüjatel seda ka lihtsam küsida,» selgitas Merilai.

Ka Soomes, kus seni pidi alkoholi ostmisel dokumente näitama kuni 23. eluaastani, tõstetakse piir uuest aastast 30ni.

Nii Tervise Arengu Instituudi esindajate kui ka Merilai sõnul ollakse kokkuleppe sõlmimisele lähedal ning tõenäoliselt selleni ka lähiajal jõutakse. Samas tuletab Merilai meelde, et see muutus ei toimu lihtsalt päevapealt, vaid selleks tuleb korraldada ka eraldi teavituskampaania ning võtab seega veel aega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles