Viis parimat kohta uute töötajate leidmiseks

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LinkedIn.
LinkedIn. Foto: http://www.freshnetworks.com/blog/wp-content/uploads/2011/08/4-way-brands-business-use-linkedin.jpg

Küsimus, kust küll leida need kõige õigemad ja paremad töötajad, on igihaljas. Entrepreneur pakub välja viis parimat kohta, kust selliseid töötajaid leida.

LinkedIn. Maailma suurim andmebaas töötajate kohta, 175 miljonit liiget 200st riigist. Hea lihtne otsimootor, samas LinkedIni vastu räägib selle kasutamise ajamahukus – tuhandete profiilide hulgast sobivate väljasõelumine võtab palju aega.

Isiklikud kontaktid ja suhtlusringkond. Räägi kõigile, et sul on pakkuda tööd. Keegi võib teada sobilikku kandidaati.

Ülikoolid. Kontakteeru ülikoolide õppejõudude ja töötajatega ning anna oma tööpakkumistest teada ülikoolide listides või ajalehtedes. Ülikoolist värbamise puhul on positiivne see, et lõpetajad on tavaliselt entusiastlikud töötajad ega nõua kohe kõrget palka. Puuduseks aga on nende vähene töökogemus, kui seda üldse on.

Kohad, kust keegi teine ei otsi. Maailm on täis inimesi, kes on sõltuvalt kas oma asukohast, taustast või staatusest tulenevalt jäänud tähelepanuta. Just nende hulgast võid leida endale n-ö lihvimata teemandi.

Sinu enda meeskond. Vaata veel kord üle oma praeguste töötajate oskused ja kvalifikatsioon, võib-olla leiad hoopis nende hulgast inimese, keda otsid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles