BI: Apple'is on midagi valesti

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
iPad Mini ja neljanda generatsiooni iPad
iPad Mini ja neljanda generatsiooni iPad Foto: news.cnet.com.

Business Insideri ajakirjanik Nicholas Carlson tõi välja seitse fakti, mis viitavad seisakule Apple'i kasvus ja innovaatilisuses.

1. IDC uuringufirma andmetel on Android kasvatanud oma turuosa nutitelefonide globaalsetel tarnetel 75 protsendini, samas vastav iOSi turuosa on vaid 15 protsenti.

2. Apple'i iPhone'i ostjate lojaalsus on kõigi aegade väikseim. Strategy Analyticsi andmetel on nende USA iPhone'i omanike arv, kes plaanivad ka järgmiseks nutitelefoniks Apple'i toote valida, langenud eelmise aasta 93 protsendilt 88 protsendini, Lääne-Euroopas on vastav protsent langenud aastaga lausa 88 protsendilt 75 protsendini.

3. Eelmisel nädalal sai Apple'ist ootamatult kinga iOSi looja Scott Forstall, kelles paljud nägid lausa ettevõtte järgmist tegevjuhti.

4. Apple'i aktsia on paari kuuga teinud läbi tugeva languse. Kui septembris ületas ettevõtte aktsiahind 700 dollarit, siis hetkel on see 577 dollari peal.

5. iPadide müük pakkus eelmises kvartalis Wall Streetile tugeva pettumuse. Apple müüs lõppenud kvartalis vaid 14 miljonit tahvelarvutit, mis on pea 3,5 miljonit eksemplari vähem, kui analüütikute hinnanguline keskmine ning 3 miljonit vähem kui suudeti müüa kvartal enne seda.

6. Tootekataloogi hiljutine uuendamine jätab Apple'ile 6-9 kuud «surnud» aega, mille jooksul peab ettevõte lootma olemasolevate toodete läbilöögivõimele.

7. Kuus kuud peale uue jaemüügijuhi palkamist pidi ka tema eelmisel nädalal ettevõttest lahkuma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles