75 protsenti eelmisel kvartalil tarnitud nutitelefonidest kasutab Androidi

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Android.
Android. Foto: androidandme.com

Uuringufirma IDC andmetel omas Androidi platvorm kolmandas kvartalis globaalsel nutitelefonide tarneturul 75 protsendilist osa.

IDC andmetel tarniti maailmas juulist kuni septembrini 136 miljonit Androidi platvormi kasutavat nutitelefoni, teisel kohal oli Apple'i iOS 26,9 miljoni iPhone'iga ning kolmandal Blackberry 7.7 miljoni telefoniga. Nimetatud operatsioonisüsteemid omasid vastavalt 75 protsendi, 14,9 protsendi ja 4,3 protsendi suurust osa turust.

Neljandal kohal oli Nokia hääbuv platvorm Symbian ning viiendal Windows Phone/Windows Phone 7, nende tarnenumbriteks ja turuosadeks olid vastavalt 4,1 ja 3,6 miljonit ja 2,3 ja 2 protsenti.

Eelmise aastaga võrreldes on oma positsioone maailmaturul kõvasti ära andnud Blackberry ja Symbian ning samal ajal on Android põhiliselt nende arvelt haaranud 17,5 protsenti juurde. IDC andmetel on iOSi turuosa kasv olnud märksa tagasihoidlikum, piirdudes 1,1 protsendiga.

Kokku tarniti käesoleva aasta kolmandas kvartalis 181,1 miljonit nutitelefoni ehk mulluse 123,7 miljoniga võrreldes 46,4 protsenti rohkem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles