Vanasadama jahisadamat külastasid 21 lipuriigi jahid

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanasadama jahisadama avamine.
Vanasadama jahisadama avamine. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna linnasüdames paiknevat Vanasadama jahisadamat külastasid tänavu 21 erineva lipuriigi jahid kokku 1529 korral, valdav enamus neist pärines Soomest.

Eksootilisemate lipuriikide hulka kuulusid India ja USA hajasaared.

«Ametlikult lõppes jahihooaeg kolmapäeval ehk kalda pealt vaadates tegelikult juba lumistes oludes,»ütles jahisadama sadamakapten Kalle Kuus. «Enim külastusi oli Soome lipuga alustelt: 1261.» Põhjanaabrite järel olid suurimad Tallinna-huvilised jahid pärit Saksamaalt, Rootsist ja Taanist.

Läänemereriikidest olid sadamakapteni sõnul esindatud ka Venemaa, Poola, Läti ja Leedu. «Külalisi oli näiteks veel Itaaliast, Prantsusmaalt ja Šveitsilt ning võõrustasime isegi selliste lipuriikide jahte nagu India, Austraalia ja Ameerika Ühendriigid ning Ühendriikide hajasaared,» ütles Kuus.

Külalisjahtide pardal saabus Tallinnasse kokku 5128 reisijat. Kõige populaarsem kuu oli juuli, mil Vanasadamat külastas 635 jahti 2075 inimesega pardal.

«Läänemerel seilajad on kaks hooaega tagasi avatud jahisadama enda jaoks avastanud ja tulevad meelsasti Tallinna linnasüdames paiknevasse sadamasse ka heitlike suveilmadega,»laususKuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles