Maris Lauri: Eesti vajab IT ümberõpet

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maris Lauri
Maris Lauri Foto: Peeter Langovits

Täna Kumus toimuval konverentsil IT Visioon 2020 rääkis majandusanalüütik Maris Lauri, et Eesti IT-võimekuse saavutamiseks ainult pealekasvavast noorte põlvkonnast ei piisa.

Lauri püstitas oma ettekandes küsimuse, kust võtta majanduskasvuks hädavajalikku IT-tööjõudu.

«Inimesi jääb järjest vähemaks, sest noori tuleb vähem peale. On selge, et sellise mahu saavutamiseks ainult noorte põlvkonnast ei piisa – meil on vaja olemasolevate töötajate ümberõpet».

Lauri sõnul tuleks mõelda, kuidas saaks IT-sektoris pakkuda võimalusi ja rakendusi ka vanematele inimestele, aga ühtlasi vaadata ümber ka olemasolevaid infosüsteeme.
 
«Lähed polikliinikusse ja tädi registratuuris toksib ühe näpuga sinu andmeid arvutisse. Aasta pärast lähed tagasi – täpselt sama! Äkki talle ei ole tarvis mitte arvutiõpet, vaid olemasolev süsteem on kasutaja jaoks liiga kohmakas?» küsis Lauri.
 
«IT on ju väga hea vanainimese töö – suurt füüsilist pingutust ei nõua, saab rahulikult laua taga istuda!» naljatas ka konverentsi moderator Daniel Vaarik.
 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles