Air Balticu juht: rahvuslikud lennukompaniid on väga olulised

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Air Balticu tegevjuht Martin Gauss.
Air Balticu tegevjuht Martin Gauss. Foto: Peeter Langovits

Air Balticu juht Martin Gauss usub, et rahvuslikud lennukompaniid on riikide taristute jaoks väga olulised.

«Minu arvates on väga halb kui püütakse taristuid elimineerida pannes kohalikud  lennukompaniid küsimärgi alla,» ütles Gauss. «Paljud lennukompaniid rahuldavad kohalike taristute vajadusi,» lisas ta.

Lennukompanii juht selgitas, et Euroopas on väga palju väga erinevaid riike ja palju kohalikke lennukompaniisid, kes teenindavad rahvuslikke taristuid.

«Mina olen pärit Saksamaalt, mis on suurem riik, aga meil on palju kiirteid. Mitte keegi ei küsi, kas need on kasumlikud või mitte,» ütles Gauss. «Väiksemates riikides kuulen ma aga mõnikord küsitavat, et võib olla meil rahvuslikku lennukompaniid või lennuliine polegi vaja,» lisas ta.

Gaussi sõnul on väikestest riikides, nagu Balti riigid, arvestades eriti, et meil ei ole ei kiirteede võrku ega veel kiirrongide süsteeme lennundus riigi arengu jaoks eluline vajadus.

«Võtame näiteks Dubai, mis oli väga väike linn. Nad otsustasid arendada lennundust ja vaadake kuidas nad arenevad ja vaadake kui kasumlik on nende lennukompanii. Nüüd teevad naabrid, Abu Dhabi ja Katar sama,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles