Eesti Energia tõstis elektripakettide hindu

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lambipirn
Lambipirn Foto: SCANPIX

Hinnavõrdlusportaali Energiaturg.ee andmetel tõstis Eesti Energia eile kõiki hindu.

Eraisikute lepingute ennetähtaegse lõpetamise leppetrahvi kaotasid kõik seni paketid avalikustanud kolm elektrimüüjat, hindu on tõstnud selle tagajärjel tänaseks neist üks – Eesti Energia.

Elektripaketis «Kindel» tõusis hind vahemikus 0,12 kuni 0,59 senti. «Kombineeritud» elektripaketis tõusid ajatariifsed hinnad 0,10 kuni 0,26 senti, paketis «Muutuv» langesid hinnad 0,12 kuni 0,3 senti.

Elektrimüüja 220 Energia ei paku enam kahetariifseid börsihinnaga pakette - tarbijate valikus on nüüd kaks põhitariifiga börsihinnaga paketti, mille marginaale on elektrimüüja langetanud 0,09 senti.

Elektrum Eesti oma elektripakettide hindasid muutnud ei ole.

Energiaturg.ee tegevjuht Moonika Kukke soovitab tarbijatel alustada elektrilepingu sõlmimiseks vajalike ettevalmistustega.

«Tarbijal tasuks kontrollida oma võrgulepingu kehtivust ja tarbimisandmete olemasolu andmelaos, samuti võiks tarbija kaaluda fikseeritud hinnaga tähtajalise paketi ja muutuvhinnaga tähtajatu paketi eeliseid ja puudusi enda jaoks ning muutuvhinnaga paketi eelistamise puhul uurida elektrimüüjalt, kuidas just see elektrimüüja kujundab tarbija jaoks börsihinna,» selgitas Kukke.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles