Päevatoimetaja:
Sander Silm

Rimis müüdi helendavat kala

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Hanneli Rudi
Copy
Lõheostjat võib tabada üllatus, kui ta seda hämaras sööb.
Lõheostjat võib tabada üllatus, kui ta seda hämaras sööb. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Nädal aega tagasi Haapsalu Rimist lõhefileed ostnud haapsallanna avastas, et kala helendab, teadlase sõnul võivad helendust tekitada bakterid.

Paar päeva pärast ostu hakkas naine võileiba tegema ning kui ta valmis võileivad enne lambi süütamist lauale pani, siis avastas ostja, et kalatükid helendavad rohekalt nagu jaaniussid, kirjutab Lääne Elu.

«Võib–olla lõhe helendabki, ei ole enne sellega pimedasse tuppa sattunud,» sõnas naine, kelle kinnitusel sai võileivad siiski ära söödud.

Eesti maaülikooli limnoloogiakeskuse vanemteadur Arvo Tuvikene ütles, et teoreetiliselt võib olla tegu bioluminestseeruvate bakteritega, mis inimesele otseselt ohtlikud ei ole.

Kui tegemist oli Norra lõhega, siis seda on ennegi nähtud, ütles teadlane ja lisas, et helendust on täheldatud ka heeringate puhul.

Tagasi üles