/nginx/o/2012/10/29/1396520t1h8075.jpg)
Nädal aega tagasi Haapsalu Rimist lõhefileed ostnud haapsallanna avastas, et kala helendab, teadlase sõnul võivad helendust tekitada bakterid.
Nädal aega tagasi Haapsalu Rimist lõhefileed ostnud haapsallanna avastas, et kala helendab, teadlase sõnul võivad helendust tekitada bakterid.
Paar päeva pärast ostu hakkas naine võileiba tegema ning kui ta valmis võileivad enne lambi süütamist lauale pani, siis avastas ostja, et kalatükid helendavad rohekalt nagu jaaniussid, kirjutab Lääne Elu.
«Võib–olla lõhe helendabki, ei ole enne sellega pimedasse tuppa sattunud,» sõnas naine, kelle kinnitusel sai võileivad siiski ära söödud.
Eesti maaülikooli limnoloogiakeskuse vanemteadur Arvo Tuvikene ütles, et teoreetiliselt võib olla tegu bioluminestseeruvate bakteritega, mis inimesele otseselt ohtlikud ei ole.
Kui tegemist oli Norra lõhega, siis seda on ennegi nähtud, ütles teadlane ja lisas, et helendust on täheldatud ka heeringate puhul.