Suvila ümberehitus majaks tasub end ära

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on üks Muugal asuvatest suvilatest.
Pildil on üks Muugal asuvatest suvilatest. Foto: Peeter Langovits

Pindi Kinnisvara maade ja majade maakler Olav Leoki hinnangul tasub praegu osta suvila, et see elumajaks ümber kohendada.


Kuna hetkel on suvilate hinnad väga soodsad, siis hoolikal valimisel tasub ümberehitus end ära, selgitas Leok ehitusuudised.net-le.

«Seda enam, et praeguses olukorras pole paljudel inimestel ajaliselt võimalust organiseerida oma maja ehitust- ümberehitus võib tähendada aga paremal juhul vaid soojustuse kaasajastamist, katuse vahetust ning tagasihoidlikku siseviimistluse uuendamist, mis võtab oluliselt vähem ajaressurssi,» märkis ta.

Leok lisas, et eramuturul sisuliselt puudub selline toode, mis sobiks näiteks kahele inimesele elamiseks ehk ligi 60-ruutmeetrine maja, suvila ja selle ümberkohandamine täidab selle tühimiku ideaalselt.

Suvilate hinnad on võrreldes tippajaga oluliselt langenud, seda just põhjusel, et olemuselt on suvilad siiski nn luksuskaup, mitte esmatarbekaup nagu linnakorterid.

Ümberehituseks suvilat soetades tuleb arvestada aga väga erinevate teguritega- ühistranspordiühendus keskusega, kus oleksid pood, lasteaed, koolid; ümberehitusvõimalused puhtehituslikust aspektist; ligipääsetavus talvel, aastaringselt elavate naabrite olemasolu jms.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles