Viimane Kagu-Aasia riik astus WTO-sse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laose naine istub liivakottidel Mekongi ääres.
Laose naine istub liivakottidel Mekongi ääres. Foto: Reuters / Scanpix

Maailma Kaubandusorganisatsioon (WTO) võttis reedel oma liikmeks Laose, lõpetades Kagu-Aasia väikeriigi 15 aastat kestnud ponnistused organisatsiooniga ühinemise nimel

WTO 157 liiget esindav üldnõukogu kiitis Laose liikmesuse heaks ning organisatsiooni juht Pascal Lamy allkirjastas koos Laose pealäbirääkija tööstus- ja kaubandusministri Nam Viyakethiga liitumisprotokolli.

Pärast seda, kui liitumise on heaks kiitnud ka Laose parlament, peaks riik 2013. aasta alguses ametlikult liikmeks saama.

Laos on Kagu-Aasia üks vaesemaid riike ning piirkonnas ainus, mis ei ole veel WTO-sse astunud. Viimase kümne aasta jooksul on riigi majanduskasv olnud üle seitsme protsendi aastas.

WTO-ga ühinemine tõotab suurendada Laose kaubandusmahtu ning tuua uusi kaubanduspartnereid, samuti meelitada ligi uusi investeeringuid.

Laose asepeaministr ja välisminister Thongloun Sisoulith ütles, et ettevalmistused WTO liikmesuseks ei nõudnud ainuüksi seaduste ja eeskirjade, vaid kogu äriajamise viisi muutmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles