Nitrofert võib tehase taas käima panna

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väetisetehas Nitrofert
Väetisetehas Nitrofert Foto: Argo Soolep/Õhtuleht

ASi Nitrofert mineraalväetiste tehases alustati ettevalmistustöid, et taastada ettevõttes tootmine, kirjutab Põhjarannik.


ASi Nitrofert peadirektor ja juhatuse liige Aleksei Nikolajev räägib, et tööde alustamine ei tähenda, et juba homme taastub tehases tootmine.

Tehase käivitamise otsust pole veel vastu võetud, kuna maailmaturu olukord pole kuigivõrd muutunud ning väetiste hinnad ei kerki.

«Selleks, et saaksime tootmise taas käima panna, tuleb vähemalt kuu aega ettevalmistusi teha. Võimalik, et selle kuu ajaga turuolukord muutub,» märkis Nikolajev.

Nitrofert peab partneritega läbirääkimisi nende teenuste hinna alandamiseks ning juba on jõutud mõningate positiivsete tulemusteni.

Langenud on lubja ning ettevõttesisestel raudteeharudel tehtavate manööverdamistööde hinnad, Eesti Energiaga arutatakse paindlikku hinnaskeemi.

Nitrofert pandi seisma 8. veebruaril, peamisteks põhjusteks said siis väetiste hinna langemine maailmaturul ning koostööpartnerite teenuste kallinemine.

Tehases alanud remonditööd toovad ettevõttesse tagasi töötajad ning sidusettevõtted, kes olid tehase seiskamise tõttu samuti siit lahkuma sunnitud.

Nitrofert, kus töötab umbes 500 inimest, on üks Ida-Virumaa suuremaid tööandjaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles