Kreeka rõõm kokkuleppe üle oli enneaegne

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreka rahandusminister Yannis Stournaras täna pärast peaministri kabinetist lahkumist reporterite küsimusi kuulamas.
Kreka rahandusminister Yannis Stournaras täna pärast peaministri kabinetist lahkumist reporterite küsimusi kuulamas. Foto: SCANPIX

Kuigi Kreeka rahandusminister Ioannis Stournaras jõudis kolmapäeval riigi parlamendis kuulutada, et kokkulepe troika ehk rahvusvaheliste kreeditoridega on saavutanud ja Kreeka on saanud reformide läbiviimiseks kaks lisa-aastast, ütlevad kreeditorid, et kokkulepet ei ole ja lisaaega lubatud ka ei ole.

Nüüd on selgunud ka, et osa valitsuskoalitsiooni erakondi ei toeta troika nõutava tööturureformi kõiki punkte.

«Meil ei ole enam aega viivitada,» ütles Stournaras, kes hommikupoolikul käis haiglas kiirülevaatusel.

Peaminister Antonis Samaras on kindel, et kõik koalitsiooni parlamendiliikmed annavad kokkuleppele oma toetuse, ütles Stournaras.

Minister väitis, et demokraatlik vasakpartei on vastu tööturureformi mitmele punktile, näiteks töötajate koondamise hõlbustamisele ja pensioniea tõstmisele. Ka osa sotsialistliku PASOK-i liikmeid on reformi vastu.

Troikaga kokkuleppe saavutamist takistab üksnes demokraatliku vasakpartei vastuseis, ütles Stournaras.

Kreeka meedia teatel tähendaks reformidele kahe lisa-aasta andmine, et Kreeka vajab täiendavalt 15–18 miljardit eurot, mis tuleb leida Euroopa Liidul, kui Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) lisaraha andmisest keelduks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles