Gorilla Glass kaitseb juba miljardit seadet üle maailma

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
iPhone. .
iPhone. . Foto: AP Photo / Scanpix.

Gorilla Glassi kasutavad oma ekraanide kaitsmiseks rohkem kui 900 erineval seadmel tehnoloogiahiiglased nagu Apple, Samsung, HTC, Acer, Dell, Motorola, Sony ja  Nokia.

Oma debüüdi tegi Corningi poolt toodetav spetsiaalne kaitseklaas esimese generatsiooni iPhone'il, nüüdseks on selle üle võtnud kõik olulisemad nutiseadmete tootjad, kirjutab Techradar.

Samas on keerulised olud globaalses majanduses mõjutanud ka Corningit. Kuigi eelmises kvartalis teeniti 2,04 miljardit dollarit tulu, oli see siiski kaks protsenti vähem, kui eelmise aasta samal perioodil.

Ettevõte plaanib läbi viia koondamisi ning keskendub juba uue generatsiooni kaitseklaasi välja arendamisele, mis hakkab kandma Willow Glassi nime.

Uus Willow Glass peaks Corningi väitel olema «sama õhuke kui paber» ning kohaldatav ka kumeratele aluspindadele, millega loodetakse aidata kaasa  revolutsioonilistele muudatustele järgmise generatsiooni tarbeseadmete kujus ja vormis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles