Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Õunu pane lauale jaokaupa

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: SCANPIX

Kuna õunad ei talu sooja ja minetavad nii seistes oma hea maitse, siis tasub neid toas vaagnale panna vaid nii palju, kui on kavas ära süüa.

«Kui soovite söögiks head õuna, siis hoidke neid külmkapis ja pange lauale nii palju, kui samal päeval ära sööte,» soovitab Ille Kasvand Halika õunakasvatustalust. Tema sõnul on vaid mõned üksikud sordid, mis taluvad soojas ruumis seismist ega kaota nii oma head värsket maitset.

«Mõni sort, mis korjates on liiga kõva ja hapu, läheb kolm päeva laual hoides imeheaks ja suussulavaks, aga enamikku ammu korjatud õunu tuleks ikkagi hoida jahedas,» rääkis naine. Vaagnale võib paariks päevaks panna punaseid õunu, samas kuldrenetti ja «Eva kulda» nii hoida ei tasu.

Just seetõttu ei soovita õunakasvataja inimestel kasti kaupa õunu osta. Enamikes kodudes ei ole õunte jaoks sobilikke säilitustingimusi. «Ostke paari kilo kaupa korraga, hoidke õunu jahedas ning kui nad otsa saavad, siis tulge uuesti,» soovitab ta.

Märksõnad

Tagasi üles