Unt: laenuaktiivsus kasvab

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riho Unt
Riho Unt Foto: Mihkel Maripuu

SEB Panga juhi Riho Undi sõnul kasvas eluasemelaenude väljastamine kolmandas kvartalis eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 32 protsenti.

«Eraisikute eluasemelaenuturg on tänavu märgatavalt elavnenud ja selle tulemusena kasvas eraisikute laenuportfell teist kvartalit järjest,» ütles Unt, kommenteerides panga majandustulemusi.

Pangajuhi sõnul on elamistingimuste parandamine taas aktuaalsemaks muutunud, kuna laenuintressid on madalad ja pere-eelarved on säästude suurenemisega muutunud tugevamaks.

«Samas on eraisikute kindlustunne endiselt habras ja laenuotsuseid langetatakse meeleldi alles siis, kui kõik laenamisega seotud riskid on suudetud maandada,» lisas ta.

Unt hoiatas, et viimaste kliendikohtumiste käigus on ühe olulise teemana tõstatunud tootmisettevõtete sisendhindade ja tootmiskulude kasv, samas kui eksportturud ei ole valmis hinnamuutust vastu võtma.

«Seetõttu võib eeldada eksportivate tootmisettevõtete kasumlikkuse vähenemist selle aasta teises pooles ja tuleva aasta alguses,» ütles Unt. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles