Noored töötajad näevad juba peatselt lõppu tööl «käimisele»

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hiljutisest oDeski uuringust selgus, et inimesed näevad oma töötegemist tulevikus hoopis teisiti, kui praegu.

Uuring hõlmas 3000 ettevõtet ja inimesi, kes oli värvatud online kaudu. Põhilised järeldused, mis uuringust välja tulid:

Võrgupõhine töö on normaalne. Selgus, et 57 protsenti noortest töötajatest kavatseb järgmisel aastal kahekordistada oma töötamist võrgupõhiselt. Samas 85 protsenti neist usuvad, et aastal 2020 töötab suurem osa töövõtjaid just niimoodi.

Virtuaalsed meeskonnad asendavad kontoreid. 82 protsenti küsitletutest usuvad, et lähema 10 aasta jooksul asendavad virtuaalsed meeskonnad paljudes ettevõtetes täielikult nö klassikalisi meeskondi.

Meeskondi pannakse kokku teistmoodi. 90 protsenti küsitletutest usub, et tulevikus näeb virtuaalsete meeskondade kokkupanemine välja nii, et uuel töökohal tööd alustades liidavad virtuaalse meeskonna liikmed ise meeskonda oma lemmiktöötajaid.

Loomulikult ei tähenda need muutused seda, et tööd, mis eeldavad inimeste töökohal füüsiliselt viibimist, kaoksid. Kuigi aina enam on suund sellele, et tööl «käimist» asendab võimalus teha tööd mistahes kohast interneti kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles