Moody's jättis Balti panganduse väljavaate negatiivseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reitinguagentuur Moody's Investor Service.
Reitinguagentuur Moody's Investor Service. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline reitinguagentuur Moody's jättis Eesti, Läti ja Leedu panganduse väljavaate negatiivseks, mille üheks põhjuseks on pankade jaoks probleemsete laenude tagatiseks olevate varade nõrk kvaliteet.

Moody's on seisukohal, et hoiuste kontsentratsioon jätab väiksemad kodumaised pangad avatuks hoiuste liikumisele ning Baltikumis asuvad suuremad pangad sõltuvaks oma emapankade rahastamisest.

Reitinguagentuuri teatel avaldab Balti riikide pankadele mõju sisemajanduse koguprodukti (SKP) kasvu aeglustmine sel aastal. Samuti eurotsooni probleemid, mis omakorda avaldavad mõju Eesti peamistele kaubanduspartneritele. Lisaks mõjutab majandust kõrge tööpuudus, suur kodumajapidamiste võlg ja madal laenude kasv.

Moody'se hinnangul tõuseb hoolimata tugevast majanduskasvust 2011. aastal tõenäoliselt järgneva 12 kuni 18 kuu jooksul surve leibkonna majanduslikule olukorrale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles