AS EVR Cargo uute manöövervedurite prototüüp jõudis Eestisse

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
DFG-E prototüüp
DFG-E prototüüp Foto: EVR

Laupäeva varahommikul tõsteti Muuga sadamas raudteele Hiina äriühingute konsortsiumi CCOEC/BRE testvedur DF7G-E, mis on toodetud AS EVR Cargo tellimusel.

Testvedur pandi laevaga Eesti poole teele Hiinast, Tianjini sadamast 11. augustil eesmärgiga viia Eestis läbi vajalikud tüübikatsetused. Katsetuste eduka läbimise järel kantakse vedur Eesti registrisse ning antakse üle AS EVR Cargole. Seejärel alustatakse Hiinas järgmiste vedurite tootmist, mis transporditakse Eestisse 2013. aasta jooksul.

DF7G-E veduri testimisest võtavad osa AS EVR Cargo, Tehnilise Järelevalve Ameti ning rahvusvaheliselt kõrgelt tunnustatud sertifitseerimisorganisatsiooni Bureau Veritas Certification spetsialistid.

AS Eesti Raudtee kuulutas 2011. aastal välja rahvusvahelise hanke 16 uue manööverveduri ostuks tolleaegsele tütarettevõttele AS EVR Cargo. Hankele laekus kolm pakkumist, millest kaks kvalifitseerusid ning parimaks osutus konsortsiumi CCOEC/BRE pakkumine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles