Ligi naeruvääristas soovolinikku

Andrus Karnau
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Jürgen Ligi.
Rahandusminister Jürgen Ligi. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Rahandusminister Jürgen Ligi ütles riigikogus, et iga institutsioon peab tõestama enda vajalikkust, kuid soovoliniku otstarbekuse üle peetav vaidlus pole seda üheselt tõestanud.

Ligi vastas sots Marianne Mikko küsimusele soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise voliniku rahastamise kohta. Viimase ametikoha kulutused ei kasva.

«Mina oleksin valmis raha eraldama küll, kui selleks tuleks selge soov sotsiaalministri eelistuste muutumises,» ütles Ligi.

Ligi ütles, et tema kunagine jooksuklubi on nõutu, sest klubile heidetakse ette rassismi võistlejate valikul. Ligi lisas, et välisminister pidi meediast kuulma, et on töökonkursil kõrvale jätnud venelase. Ligi kinnitas, et soovoliniku etteheide välisministeeriumile ja jooksuklubile on alusetu.

«Ma tean kindlalt, et need on mõlemad ebaadekvaatsed lahendused olnud ja tõrvatilgad meepotis ei aita tegelikult meepotti täita,» ütles Ligi.

Ligi arvas, et riigipalgaliste 4,4 protsendiliselt palgatõusust saab ka soovolinik oma kontorisse midagi.

Ligi lisas, et valitsuse palgapoliitika ei diskrimineeri soo järgi.

«Me olime selles mõttes ka väga sootundlikud, et nii mees- kui naisministrid kui ka soovolinik ühtemoodi jäävad palgatõusust jälle ilma. Vaatasime, et siin mingit diskrimineerimist ei oleks,» ütles Ligi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles