Lugejad: jõulukaupu võiks müüa alates 1. advendist

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulukaupade väljapanek Kaubamajas.
Jõulukaupade väljapanek Kaubamajas. Foto: Liis Treimann / Postimees

Postimehe lugejad arvavad, et jõulukaupu võiks kauplustes müüma hakata alates 1. advendist.

Paljud lugejad on seisukohal, et praegu pole kaubanduses vohava suure ostuhulluse tõttu jõuluõhtuks enam jõulutundest midagi alles ning tähtpäeva üleküllus tekitab selle suhtes pigem vastumeelt.

Seevastu leidub ka neid lugejaid, kes on igasuguse jõulutoodete müümise vastu ja usuvad, et kingitused tuleks ise valmis meisterdada. Mõne inimese hinnangul võiks jõulutooteid aastaringselt müüa, näiteks piparkooke.

Järgnevalt on toodud mõned lugejate kirjad toimetatud kujul:

Lugeja1: Jõuluaeg algab esimese advendiga ja ühtki kulinat ega tilinat ei taha enne näha. Aastaid pole õigeks jõuluõhtuks enam jõulutundest haisugi, täielik jõulumasendus. Kõige hullem, mis olla saab, on see, kui koolis või lasteaias hakatakse juba novembri algul rääkima, et pange sussid valmis, päkapikud tulevad!

Lugeja2: Jõulukaupu ei tuleks üldse müüa. Jõulud on maausuline püha, mis tavade järgi kaupadega ei seondu. Ehted jms tehakse käsitsi kodus ju.

Lugeja3: Aga muidu võiks kogu jõulumöll alata esimese advendiga või siis nädal enne. Olen ise märganud juba tuledega ehitud majakesi ja jõululauludki raadiost kostmas. Kaubanduses on jõulud tõesti juba aastaringselt. Jõuludest on ülaküllus käes juba enne, kui need õndsad pühad algavad.

Lugeja4: Piparkooke võid aastaringselt ise küpsetada.

Lugeja5: Meil on muidugi detsember jõulukuu. Siis ka ostame.

Lugeja6: Jõulukaupu võiks müüma hakata novembrist. Siis oleks võimalik jõulukuu alguseks juba kõik asjad ära osta ja neid kohe kasutada, kui algab detsember ja 1. advent.

Lugeja7: Kindlasti mitte müüa enne detsembrit. Iga aasta on juba novembri lõpus jõuludest nii villand. Võib isegi öelda, et jõulud tekitavad vastikust. See ei ole enam püha, see on pigem igasuguse ebavajaliku kauba pähe määrimine, mis on äärmiselt ebameeldiv.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles