Kristjan Rahu teatas Tallinna Kütte ostust

Andrus Karnau
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Rahu on varem öelnud, et taastuvenergiaettevõtted toituvad tuulest, hakkpuidust ja antidepressantidest, iseloomustades pikka vaidlust majandusministeeriumiga rohelise elektri toetuste pärast.
Kristjan Rahu on varem öelnud, et taastuvenergiaettevõtted toituvad tuulest, hakkpuidust ja antidepressantidest, iseloomustades pikka vaidlust majandusministeeriumiga rohelise elektri toetuste pärast. Foto: Liis Treimann

Dalkia müüb soojaettevõtted Tallinna Küte ja Eraküte Kristjan Rahule, tehingu hinda pooled ei avalikusta.

Rahu teatas pressiesindaja vahendusel, et Dalkia sõlmis ligi kuus kuud väldanud müügikonkursi ja läbirääkimiste tulemusena tingimusliku lepingu ettevõtte pikaajalise partneri Kristjan Rahuga, et müüa osalused ettevõtetes Tallinna Küte ja Eraküte ettevõttele Elekter ja Küte.

Tehing jõustub pärast konkurentsiameti heakskiitu. Tehingut finantseerivad Swedbank ja SEB, teatas Rahu.

Elekter ja Küte on ettevõte, mille omakapital on 20 miljonit eurot ning varade maht ulatub üle 100 miljoni euro.

Rahu sõnul jätkavad ettevõtted ilma suuremate muutusteta.

«Aastate jooksul on tegevjuhtkond tegutsenud eesmärgiga tõsta ettevõtete efektiivsust ning tagada tänapäevasel tasemel soojavarustus.  Globaalses mastaabis karjub energeetikasektor investeeringute järele ning meil siin ei ole asjad teistmoodi. Sektori konsolideerumine on hädavajalik,» ütles Rahu pressiesindaja vahendusel.

«Järgmisest aastast hakkab Tallinna Küte senisest enam sisse ostma jäätmetest ja biomassist toodetud soojust, mis on ligi viiendiku võrra odavam maagaasist toodetud soojusest. Eraküte on samuti võtnud suuna kohaliku kütuse osakaalu suurendamisele soojuse tootmises,» märkis Rahu.

«Meie analüüs näitab, et soojatootmises on investeeringuvajadus väga suur, et tootmist kaasajastada ning kohaliku biomassist toodetava odavama soojuse osakaalu suurendada,» kommenteeris Swedbanki juhatuse liige Robert Kitt. „Tähtis on investeerimisrahu ja tegevuskeskkonna stabiilsus - poliitiline ebakindlus investeeringute toetamisel ei aita kaasa jätkusuutliku ettevõtluse edenemisele.»

Tallinna Kütte ning Erakütte juhatuse esimehena jätkab Priidu Nõmm, Kristjan Rahust saab ettevõtete nõukogu esimees.

Tehingu nõustaja on investeerimispank SEB Enskilda ning juriidilised nõustajad on ostja poolelt Advokaadibüroo Tamme Otsmann Ruus Vabamets, müüja poolelt Advokaadibüroo Borenius ning pankade poolelt Advokaadibüroo Red. Poolte kokkuleppel on tehingu hind konfidentsiaalne.

Tallinna Küte varustab soojusega kahte kolmandikku pealinnast ning Maardu linna. Ettevõte haldab linna 415-kilomeetrist kaugküttevõrku, kolme suurt katlamaja ja kahtekümmet nelja väikekatlamaja. AS Eraküte varustab soojusega kaheksat Eesti linna, tegutsedes Haapsalus, Jõgeval, Keilas, Kärdlas, Raplas, Tiskre-Hansu elurajoonis Tallinnas, Tartus ning Valgas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles