Kontorikoor teeb tööelu toredaks

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koorilaul.
Koorilaul. Foto: Internet

Londoni advokaadibüroo Allen & Overy partnerile Don McGownile ei maksta küll taevaliku tämbri eest raha, kuid ometi leiab mees aega Sadler’s Wellsi teatris Bizet’ «Carmenis» toreadoori laulu laulda.

A&O büroo muusikaelu on mitmekesine: koor, ansamblid ja regulaarsed teatrilavastused, kirjutab Financial Times.

Laita pole ka advokaatide taidlemistingimused. Büroos on helikindlad proovisaalid, kaks klaverit, trummikomplekt ja vetruva põrandaga tantsunurk.

Ettevõtteid, mis oma inimestel tööajast musitseerida võimaldavad, sirgub Londoni Citys kui seeni pärast vihma: nii pangad, audiitorfirmad, konsultatsioonibürood kui energiaettevõtted on üksteise võidu muusika – peamiselt koorimuusika – kasutegurit avastamas.

Kontorikooride õnnistusest annab ilmeka pildi BBC värske teleseeria «The Choir», milles koormeister Gareth Malone trobikonna asjaarmastajaid peeneks kontsertkollektiiviks võlub, purustades ühtlasi kaadrit killustavaid barjääre.

Nagu näib, kätkeb koorilaul endas võimalust saada osa kollektiivsete saavutuste rõõmust ning sellest tulenevast ühtsustundest.

Üheks takistuseks musitseerimisel võib olla pingeline töögraafik.

Organisaatorid tunnistavad, et 40-liikmelisest koorist võib kohal käia umbes 20 inimest nädalas.

Ettevõtetele pillitundide ja koorijuhtimiskursuste teenust pakkuva firma Music in Offices asutaja ja direktor Tessa Mar­­chington ütleb, et kõrgematel ülemustel on sageli kergem muusika jaoks aega leida kui alluvatel.

«Mul on üks advokaadist klaveriõpilane, kes on niivõrd kõrgel positsioonil, et saab korraldada tööasju klaveritundidest lähtuvalt – mida madalama astme töötajad teha ei saaks,» ütles Marchington.

Kui firmal on koori loomise soov, aga lauluhääli napib, võib kasvõi konkurentidega kampa lüüa, usub City Music Servicesi direktor Howard Charles. Õhkkonda aitavat parandada üllas eesmärk – näiteks raha kogumine heategevuseks.

Väga virgutavalt võib töötajatele mõjuda varjatud talendi avastamine endas. Charles on avastanud mitmeid 50. ja 60. eluaastates väidetavaid «mittelauljaid», kes osutusid suurepärasteks baritonideks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles