Esimesena avab jõulutoodete müügi Kaubamaja

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulumüük Tallinna Kaubamajas.
Jõulumüük Tallinna Kaubamajas. Foto: Andres Teiss / Postimees

Viiest küsitletud suurkauplusest plaanib jõulukaubad letile laduda kõige varem Kaubamaja, kus tulevad kodumaailmas müügile jõulukaunistused ja kuuseehted juba 1. novembril.

«Usume, et kuni kuu aega enne jõulukuud on piisav aeg, et inimesed leiaksid detsembri alguseks sobivad kaunistused oma kodudesse. Meie kogemus näitab, et kaunistamisega hakatakse peale advendiaja alguses ja novembris on seetõttu müük väga aktiivne,» kommenteeris Tallinna Kaubamaja turundusdirektor Anne-Liis Ostov.

Ostovi sõnul ei taha Eesti inimene end nii vara jõululainele häälestada kui suurlinnade metropolides, kus jõulupoed on avatud juba augusti lõpus. «Oktoobris jõulumüükidega alustamist ei pea Kaubamaja paslikuks ja me pole seda kunagi teinud,» lisas ta.

Vaid päev hiljem, 2. novembril avab jõuluosakonna Stockmanni kaubamaja. Prisma, Selver ja Rimi kavatsevad jõulutooted müügile tuua novembri keskel.

«Jõulukalendreid ja jõuluehteid meil veel müügis ei ole. Hetkel on jõuludeks veel pisut vara. Alustame jõulukaupade müügiga siis, kui jõulud lähemal ja inimeste huvi jõulukaupade vastu suurem ehk umbes novembri keskpaigas,» rääkis Prisma turundus- ja kommunikatsioonidirektor Kadri Lainas.

Lainas nentis, et aastaringselt seisavad neil riiulitel enimmüüdud verivorstid, millele leidub alati ostjaid. «Ilmselt on neid, kellele verivorstid lihtsalt maitsevad ja küllap ajas ka viimane külm suvi nii mõnelegi verivorsti isu peale,» arvas ta.

Selveri avalike suhete juhi Annika Vilu sõnul annab varajane väljapanek kliendile piisavalt aega kaubavalikuga tutvuda ning kingiideid genereerida. Tõsisemaks jõuluostmiseks läheb tavaliselt siiski teise advendi paiku ning kulminatsiooniks on jõulueelne nädalavahetus.

«Ma usun, et jõulukaubad lähevad üles ikkagi alates novembri keskpaigast ja kogu sortiment jõuab riiulitele novembri lõpuks, mitte varem,» ütles Rimi kommunikatsioonispetsialist Katrin Bats.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles