Moody's jättis Saksa pangasüsteemi väljavaate negatiivseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa lipp
Saksamaa lipp Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline reitinguagentuur Moody's teatas reedel, et jätab Saksamaa pangasüsteemi väljavaate negatiivseks, mille põhjuseks on tugev konkurents, madalad intressimäärad ja nõrk tegevuskeskkond.

Tugev konkurents ja madalad intressimäärad kahandavad veelgi pankade kasumeid järgmise 12–18 kuu jooksul, ütles Moody's.

Et vähendada välisriske, on pangad laiendanud tegevust koduturul, kuid täiendavad kulud, nõrk majandus ja väike laenuaktiivsus takistavad tulude kasvu.

Moody's ütleb, et Saksa majandus on endisel heas korras, ning prognoosib selle kasvuks järgmisel aastal üks-kaks protsenti. Kuid püsivaks ohuks ekspordist sõltuvale Saksa majandusele on endiselt eurotsooni kriis. Euroopa võlakriisi süvenemine ja majandusolukorra halvenemine avaldavad paratamatult pärssivat mõju ka Saksa pankadele, leiab Moody's.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles