Kristjan Rahu võib osta Tallinna Kütte ja Erakütte

Andrus Karnau
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Rahu on varem öelnud, et taastuvenergiaettevõtted toituvad tuulest, hakkpuidust ja antidepressantidest, iseloomustades pikka vaidlust majandusministeeriumiga rohelise elektri toetuste pärast.
Kristjan Rahu on varem öelnud, et taastuvenergiaettevõtted toituvad tuulest, hakkpuidust ja antidepressantidest, iseloomustades pikka vaidlust majandusministeeriumiga rohelise elektri toetuste pärast. Foto: Liis Treimann

Ettevõtja Kristjan Rahu võib täna teatada suurest tehingust, millega ostab Dalkialt kaks suurt soojafirmat: Tallinna Kütte ja Erakütte.

Rahu juhtis pikka aega Tallinna Kütet. Ta ostis mullu ettevõttelt Tallinna Elektrijaama suurosaluse.

Dalkia on otsustanud juba varem Balti riikidest lahkuda. Ettevõte müüs ka oma prügiäri Eestis. Viimase ostis Alexela. Tallinna prügila müügiga Alexela polnud aga nõus Tallinna linnavalitsus ning prügila uus kaasomanik on veel lahtine.

Eraküte koondab väikeste linnade katlamaju. Eraküte kütab näiteks Haapsalu, Raplat ja Jõgevat. Eraküte on suuresti Rahu loodud firma, mis kümne aasta jooksul on erastanud omavalitsustelt kaugküttefirmasid.

Rahu esindajad lubasid tehingu toimumist kinnitada tänase päeva jooksul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles