Jalutu mees jääb laenu tõttu varast ilma

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Swedbanki reeglite pärast jääb jalutu mees ilma korterist ja ilmselt ka majast, mille jaoks laen üldse võeti.

«Kui sind tabab tõsine haigus või muu häda, teeb pank kõik, et sul veelgi raskem oleks,» sõnas Õhtulehele  jalutuks jäänud 66-aastane Kalle, kelle ligi 25 000 euro suurune võla jääk jätab ilma korterist ja ilmselt ka majast.

Asi sai alguse 2007. aastal, kui toona veel tööõpetuse õpetajana töötanud terve mees võttis pojaga kahasse Swedbankist pakutud 50 000 eurot laenu (seitsmeks aastaks) ja hakkas maja ehitama. Laenu tagatiseks said Kalle ja poja kahetoalised korterid Raplas ning kuumaks oli 300 eurot ja 2010. aastani polnud tasumisega tõrkeid.

2010. aastal mõisteti mees,  tema vanem poeg ja minia kohtus kriminaalkorras süüdi ning õigusabikulud olid suured. «Tuli valida, kellele ja millal maksta ning algasid hilinemised laenu kuumaksetega,» rääkis Kalle, kes siis võttis pangast laenupuhkust ja selle lõppedes oli kuumakse 1500 krooni suurem.

Swedbanki pressiesindaja Mart Siilivaski sõnul  on nad mehele andnud kaks korda maksepuhkust, lisaks sai ta pool aastat aega ise tagatiseks olnud vara realiseerimiseks, aga kuna klient seda ei teinud, siis algatati täitemenetlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles