Parts andis mõista, et sooviks loobuda

Andrus Karnau
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts.
Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Riigikogu opositsioonisaadikud on ligi tunni küsitlenud majandusminister Juhan Partsi, süüdistades teda elektrihinna eelseisvas tõusus, aga ka väidetavalt ebaseaduslikus Alstomiga sõlmitud elektrijaama ehituslepingus.

Parts on kinnitanud, et valitsus suurendab nii töötu abiraha kui ka riigipalgaliste palku, et inimesed tuleks toime kasvavate kuludega. Parts kinnitas, et ei olnud teadlik Šveitsi kohtu otsusest, mis käsitles Alstomi korruptsioonitegusid.

Parts kinnitas, et suure elektrijaama ehitusleping on mahukas dokument, elektrijaama ehitus on seotud õiguslike riskidega, kuid ministri sõnul pole põhjust arvata, et leping on sõlmitud seadusi rikkudes.

Muuhulgas vastas Parts erakonnakaaslase Juku-Kalle Raidi küsimusele, et kas minister ei sooviks kohast loobuda ja naasta riigikogu saali.

«Mul ei ole õigust tööandja ees tunnistada, et sooviks [naasta riigikogu saali],» ütles Parts. «Praegu tuleb meil vedada Eesti majandust ja seda kohustust tuleb täita.»

Partsi umbusaldamist toetab 45 saadikut. Hääletus pole veel toimunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles