Nordea pank tõmbas Balti riikides pidurit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees

Eesti, Läti ja Leedu majanduse kehv seis on muutnud Nordea panga ettevaatlikuks ja uuteks klientideks võetakse ainult korraliku sissetulekuga inimesi, kirjutab Turun Sanomat.


Pangal ei ole kavas Balti riikides avada uusi kontoreid ega tööle võtta uusi inimesi. Erilise ettevaatusega suhtutakse firmaklientidesse.

«Meie strateegiaks on mitte võtte uusi riske ja püüda raske olukorraga toime tulla. Kui probleemid on lahendatud, alles siis jätkame mõõdukat kasvamist,» ütles Nordea grupis Balti tegevuse eest vastutav Ari Kaperi.
Nordeal on igas Balti riigis 20 kontorit ja kümneprotsendiline turuosa. Riskid on märksa väiksemad kui SEB-l ja Swedbankil. Nordea laenuportfell Balti riikides on 7,5 miljardit eurot, millest 60 protsenti on firmalaenud ja 40 protsenti eralaenud. See moodustab kogu grupi laenuportfellist kolm protsenti.
Nordea on halbade laenude katteks tänavu varunud 109 miljonit eurot.

Nordea Pank Eesti juhataja Vahur Kraft teatas BNSile, et Nordea on viimaste aastate jooksul jõuliselt laiendanud nii oma kliendibaasi, teenindusvõrku kui ka tooteportfelli ning hoolimata praegusest keerulisest majanduskeskkonnast plaanib pank orgaanilist kasvu, jätkates senise äristrateegiaga.

«Eelmise aasta lõpus avasime kaks uut kontorit Jõhvis ja Tartus ning plaanime mitmeid uuendusi tooteportfellis,» ütles Kraft.
Sel aastal keskendub Nordea peaasjalikult olemasoleva kliendibaasi arendamisele ning teenuspakkumise laiendamisele, mis võib ühtlasi kaasa tuua turuosa suurenemise Eestis.

«Seega piltlikult öeldes sõidame täna keset teed kiirusega, mis vastab ümbritsevale keskkonnale, tehes vasak- ja parempoolseid suunapöördeid, pidurdades ja kiirendades vastavalt vajadusele,» märkis pangajuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles