Ligi Bangkokis: stabiilsusfondid ei ole reformide aseaine

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Jürgen Ligi.
Rahandusminister Jürgen Ligi. Foto: Andres Haabu

Rahandusminister Jürgen Ligi rõhutas oma sõnavõtus Aasia ja Euroopa rahandusministrite kohtumisel Bangkokis, et Euroopa stabiilsusfondide loomine ei ole reformide aseaine.

 «See on vaid kinnitus vajadusele pidevalt tähelepanu pöörata konkurentsivõime ja jätkusuutliku kasvu tagamisele, mis esmajärjekorras nõuavad korras riigirahandust,» ütles Ligi.

 «Eesti kogemus näitab, et õigeaegsete säästumeetmetega taastatud usaldus aitab majanduse kiirelt tagasi kasvurajale, samas kui reformidega venitamine paisutab ebamõistlikke kulutusi.»

Rahandusminister Jürgen Ligi osales täna Aasia ja Euroopa rahandusministrite kohtumisel Bangkokis, kus arutluse all olid maailmamajanduse arengusuunad, sealhulgas Euroopa Liidu ja euroala meetmed võlakriisist väljumiseks ning jätkusuutliku majanduskasvu taastamiseks. 

Aasia majanduse olukord on Euroopast küll erinev, kuid mõlemal poolel on võimalik kogemustest õppida, näiteks finantssüsteemi reformimisel ja regionaalsete stabiilsusmehhanismide küsimuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles