Tele2: vastutustundlikkus on ettevõttele kasulik

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marie Baumgarts
Marie Baumgarts Foto: Liis Treimann

«Vastutustundlik ettevõtlus võtab arvesse majanduslikke-, sotsiaalseid- ja keskkonnategureid. Ettevõte peaks olema kasumlik, sest muidu lähed sa lihtsalt pankrotti, aga sa ei peaks kasumlik olema keskkonna arvelt,» märkis Tele2 korporatiivse vastutuse valdkonna juht Marie Baumgarts.

Sideettevõtte jaoks on praegu päevakorral näiteks privaatsuse küsimus, mis mõjutab väga ettevõtte usaldust.

 «Rootsis on ettevõtte vastutustunne eelduseks, et oleks üldse võimalik tegutseda. Kui sa vastutustundliku ettevõtluse nõudeid ei täida, teed asju, mida ühiskond ei talu ning ei suuda oma probleeme lahendada, lähed sa pankrotti või kaotad tegevusloa,» rääkis Baumgarts.

Rootsis on vastutustundliku ettevõtluse tegevuskavad riigifirmadele kohustuslik. Kui kliendid aga ettevõtte tegevuse vastu hakkavad huvi tundma, on ka eraettevõttel lihtsam, kui on olemas vastav aruanne.

Selleks, et ettevõtetel oleks motivatsiooni olla vastutustundlik on Baumgartsi sõnul klientide teadlikkus väga oluline. «Klientide valikud lähevad kõigile korda. Jalgadega hääletamine on väga tugev argument, mida kõik kuulavad.»

«Ei ole meeldiv ka töötada ettevõttes, mis ei ole vastutustundlik,» lisa ta.

Tele2 Eesti Kommunikatsioonijuht  Hans Saarvelt tõi välja, et vastutustundetud võib ettevõttele kätte maksta ka investorite pagemise näol.

Näiteks selle aasta septembris müüs Rootsi Nordea pank maha TeliaSonera aktsiad, kuna  firma osales inimeste pealtkuulamises endistes Nõukogude Liidu maades, näiteks Valgevenes ja Aserbaidžaanis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles