Luman: Nordeconi juhtkond ise tahtis seda kinnistut

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TOOMAS LUMAN.
TOOMAS LUMAN. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Nordecon Internetionali (endine Eesti Ehitus - toim.) suuromanik Toomas Luman märkis talle kuulunud kinnisvara müüki ehitusfirmale sellega, et Nordeconi juhtkond ise tahtis seda osta.


Möödunud nädalal teatas Eesti Ehitus, uue nimega Nordecon International, et ettevõtte tütarfirma Linnaehitus ostab 50 protsenti ettevõttest Unigate, mis arendab lauluväljaku taga Paekalda elurajooni projekti.

Viimase ettevõtte suuromanik on aga ka Nordeconi ning seega ka Linnaehituse omanik Toomas Luman, kes omas osalust OÜs Unigate läbi ASi Arealis.

Kuigi tehingut võib vaadelda kui halva projekti firma kaela lükkamist, ei näe Luman ise selles midagi negatiivset. Nimelt olevat Nordeconi juhatus ise teinud pakkumise Unigate ära osta. «Nende meelest toimus müük väga mõistlikel tingimustel ja minu meelest ka,» sõnas Luman.

Ta lisas, et kuna talle kuulub enamusosalus Nordecon Internationalis, ei oleks ta kahjumlikku projekti ometi enda kaelast firmale mõtet veeretada. «Nordecon Internationali käekäik huvitab mind väga,» sõnas ta.

Luman märkis veel, et tegelikult ei pidanud nad börsireeglite järgi üldse otsusest teatama, kuid tegid seda ikkagi oma korrektsusest. «Arealis tellis Nordeconilt 2007. aastal töid 300 miljoni eest, 2008. 300 miljoni eest ning tellib ka 2009 200 miljoni eest. Nende summadega oleks olnud ju palju parem sahkerdada,» leidis Luman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles