Võrdle elektrimüüjate pakette võrdlusportaalides

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Energiaturg.ee kõrval käivitus uus elektrihindade võrdlusportaal elektrihind.ee, kus huvilistel on võimalik oma aastase elektritarbimise põhjal võrrelda erinevate elektrimüüjate pakkumisi.

Absoluutse tõena ei maksaks andmeid siiski võtta, sest näiteks autori jaoks ei kattu portaali arvutused reaalsete elektrimüüjate pakkumistega, kuid ise arvutamisest kiirema üldise ülevaate annab see siiski.  Elektrihind.ee looja Kert Valbeti kinnitusel tegelevad nad portaali ja tegelike pakkumiste hinnaerinevuste tekkepõhjuste väljaselgitamisega

Huvilistel on võimalik elektripakette võrrelda ka nädala alguses  advokaadibüroo Glimstedt avatud portaalis energiaturg.ee

Muutuvate pakettide hinna arvutamiseks kasutatakse elektrihind.ee’s Valbeti sõnul mitmeastmelist arvutusmetoodikat, mis võtab arvesse päringu tegemisele eelneva kuu börsihinda, lepingu kehtivusperioodi, ajaloolist keskmist hinda ja hooajalisi eripärasid.

Tähtajaliste pakkumiste järjestamisel ei ole Valbeti sõnul arvutusmetoodika valemitesse arvestatud lepingu ennetähtaegse lõpetamisega seotud trahve. 

Paraku ei ole võrdlusportaalides võimalik sisestada korraga erinevate tarbimiskohtade andmeid ehk Elektrumi pakutavat erinevate tarbimiskohtade summeerimist ei ole võimalik võrdlusesse lisada.

Hetkel on võimalik võrrelda Eesti Energia, 220 Energia ja Elektrum Eesti pakkumisi ning valikut täiendatakse vastavalt uute pakkujate turule tulekule.

Elektrihind.ee portaali haldab Datahouse OÜ ja elektripakettide hinnainfo pärineb elektrimüüjatelt ja avalikest allikatest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles